Muziektheorielessen geef ik online en zijn interactief. Zo kun je bijvoorbeeld via Zoom meekijken welke toetsen worden indrukt op de piano en kan ik makkelijk notenschrift op jouw scherm laten zien.
Na de les kun je de lesstof teruglezen op RIJNSE Learn. Kosten zijn €20 per 30 minuten.
Bladmuziek begrijpen
In deze interactieve basiscursus wordt de basis uitgelegd van muzieknotatie. We schrijven samen een bestaand lied of lied naar keuze op. Deze cursus is speciaal bedoeld voor beginners voor wie bladmuziek nog vreemd is.

Transcriberen
Samen gaan we een muziekfragment transcriberen. Dat houdt in, alles wat je hoort opschrijven. Vergelijkbaar met de basiscursus, alleen dan op hoger niveau.

A Prima Vista zingen
Vooral interessant voor koorzangers. Aan de hand van een makkelijk nummersysteem geef ik je handvaten om makkelijker bladmuziek te kunnen zingen.

Gehoortraining
Ik stuur je vooraf een invulblad met vier onderdelen: akkoorden, intervallen, muzikaal dictee en ritmisch dictee. Het niveau van de overhoring wordt in overleg afgesproken.

Harmonieleer
Samen gaan we aan de hand van nummers uit het Jazz repertoire kijken naar de akkoorden. Welke functie hebben de akkoorden? Wat valt op? Ook is er ruimte om zelf een compositie in te brengen om deze harmonisch te analyseren.

Vragensessie
Dit is samenvatting van alles wat hierboven staat. Jij komt met muziektheoretische vragen, dan zal ik je zo goed mogelijk helpen. Complexe vragen kunnen ook vooraf doorgegeven worden. Mocht je bijvoorbeeld binnenkort een toelatingsexamen doen op een conservatorium en je hebt nog hulp nodig bij de theorie kan ik je daar zeker mee helpen.